آزمایشگاه تحقیقاتی آنالیز مواد

آزمایشگاه تحقیقاتی آنالیز مواد دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز با در اختیار داشتن دستگاه های آنالیز پیشرفته و کارشناسان زبده افتخار دارد تا گامی هر چند کوچک در راستای رشد و خودکفایی علم و صنعت کشور برداشته و ضمن آموزش علاقمندان با این روشهای آنالیز، خدمتگذار آنها باشد.  مشاهده بیشتر

12+
تعداد پروژه‌های صنعتی

24+
تعداد پایان نامه های دانشجویی

23+
تعداد پروژه‌های تحقیقاتی

46+
تعداد مقالات چاپ شده در مجلات

34+
تعداد مقالات کنفرانس‌ها

Introduction

امروزه روشهای آنالیز دستگاهی با یاری گرفتن از تکنولوژیهای پیشرفته و سریع در حوزههای مختلف از قبیل پزشکی، داروسازی، محیط زیست، مواد، نساجی، کشاورزی و منابع طبیعی، معدن، شیمی، نفت، گاز، پتروشیمی، نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی و … به یاری محققین شتافته و با بهره گیری از روشهای نوین پاسخگوی نیاز آنها گردیده است.

در این راستا آزمایشگاه آنالیز مواد دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز با در اختیار داشتن دستگاه های آنالیز پیشرفته و کارشناسان زبده افتخار دارد تا گامی هر چند کوچک در راستای رشد و خودکفایی علم و صنعت کشور برداشته و ضمن آموزش علاقمندان با این روشهای آنالیز، خدمتگذار آنها باشد.

به طور کلی هدف در این آزمایشگاه شناسایی کمی و کیفی ترکیبات در زمینه های آب، دارو، فلزات، پلیمر، نفت، گاز، پتروشیمی، بیوتکنولوژی، و… می باشد.

دکتر امین بازیاری ، سرپرست آزمایشگاه آنالیز مواد
دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز، دانشگاه علم و صنعت ایران

Research Fields

نفت ،گاز ،پتروشیمی،آب ،خاک،دارو، صنایع غذایی، بیوتکنولوژی، مواد و …

Service

به کلیه دانشجویان (کارشناسی، ارشد و دکترا) و پروژه‌های دانشجویی و اساتید و صنایع و مراکز تحقیقاتی داخل و خارج از دانشگاه

People

دکتر امین بازیاری

سرپرست آزمایشگاه

صفحه شخصی
تلفن: ۷۳۲۲۸۷۵۵(9821+)
پست الکترونیکی: abazyari [AT] iust.ac.ir

خانم انواری

کارشناس آزمایشگاه تحقیقاتی

تلفن: ۷۳۲۲۷۸۴۳ (۹۸۲۱+) داخلی: ۷۸۴۳
پست الکترونیکی: anvari [AT] iust.ac.ir

خانم حاجی‌زین‌العابدین

کارشناس آزمایشگاه تحقیقاتی

تلفن: ۷۳۲۲۷۸۴۳ (۹۸۲۱+) داخلی: ۷۸۴۳
پست الکترونیکی: parastoabedini [AT] iust.ac.ir

Equipments

 دستگاه کروماتوگرافی گاز (GC)

کروماتوگرافی گازی، ترکیبات گازی فراری را که توسط یک گاز بی‌اثر مانند هلیوم، نیتروژن، آرگون یا هیدروژن از میان یک فاز ساکن حمل می شود، جدا می‌کند. اجزای دستگاه کروماتوگرافی گازی شامل تزریق‌کننده نمونه، کنترل‌کننده جریان، ستون GC، آون ستونی، آشکارساز و یک کامپیوتر برای جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل داده‌ها می باشد.

دستگاه کروماتوگرافی مایع (HPLC)

کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا، برای جداسازی، شناسایی و کمی‌سازی ترکیبات در نمونه‌های مایع استفاده می‌شود. این دستگاه از یک فاز متحرک، پمپ، تزریق‌کننده، ستون و آشکارساز تشکیل شده است که از پمپ برای حرکت دادن فاز مایع و نمونه در ستون استفاده می‌شود.

 دستگاه آنالیز یون (کروماتوگرافی یونی (IC))

دستگاه کروماتوگرافی یونی، ذرات باردار را از مایع جدا کرده و غلظت آن‌ها را اندازه‌گیری می‌کند. این دستگاه می‌تواند ذرات مانند آنیون‌ها، کاتیون‌ها، نمک‌های آلی و پروتئین‌ها را آنالیز کند.

دستگاه طیف‌سنجی مادون قرمز (FTIR) و کیت HATR

طیف‌سنجی مادون قرمز، روشی برای شناسایی و آنالیز ترکیبات شیمیایی است. یک پرتو مادون قرمز به سمت یک نمونه هدایت می‌شود و با اندازه‌گیری تابشی که توسط نمونه در فرکانس‌های مختلف جذب می‌شود، می‌توان تشخیص داد که نمونه از چه نوع مولکول‌هایی تشکیل شده است.

 دستگاه اندازه‌گیری کل کربن آلی (TOC) و به‌طور همزمان کل نیتروژن (TN)

این دستگاه مقدار کل کربن آلی و نیتروژن موجود در نمونه مایع یا آب را اندازه‌گیری می‌کند.

 دستگاه اسپکتروفتومتری ماورا بنفش/مرئی (UV/VIS)

این دستگاه خواص نوری نمونه‌ها را در محدوده طول موج ماورا بنفش و مرئی نور تعیین می‌کند. با این روش مشخص می‌شود که چه مقدار نور با یک طول موج معین از یک نمونه عبور می‌کند و چه مقدار از آن جذب می‌شود.

 دستگاه رطوبت‌سنج (کارل فیشر)

از رطوبت‌سنج کارل فیشر برای تعیین مقدار آب در یک نمونه استفاده می‌شود که می‌تواند با دو روش حجمی و کولومتری انجام شود.

دستگاه هدایت‌سنج الکتریکی

از این دستگاه به‌منظور اندازه‌گیری هدایت الکتریکی محلول‌های آبی استفاده می‌شود. این دستگاه علاوه‌بر اندازه‌گیری هدایت الکتریکی، توانایی اندازه‌گیری کل جامدات محلول (TDS) و دما را نیز دارد.

دستگاه اندازه‌گیری فلزات سنگین به روش پتانسیومتری تا حد ppb

یک واحد تجزیه و تحلیل با حساسیت بالا است که قادر به تشخیص آثار فلزی در ماتریس های مختلف ساده یا پیچیده است. سرعت بالا برای اندازه گیری تغییرات بالقوه، با پردازش بعدی آنها، اجازه می دهد تا به سطح قابل تشخیص بالا (اغلب کمتر از ppb) برسیم.

دستگاه تانسیومتر (کشش سطحی)

تانسیومتر برای اندازه‌گیری کشش سطحی مایعات یا سطوح استفاده می‌شود.

دستگاه هموژنایزر اولتراسونیک به همراه سنسور دما

از این دستگاه می‌توان برای هم‌زدن یا مخلوط کردن یک محلول سیال، شکستن موانع سلولی، گاززدایی محلول‌ها یا مطالعه اثرات امواج صوتی بر روی مواد استفاده کرد.

دستگاه آب مقطرگیری 1بار و 2بار تقطیر

با تبدیل آب به فاز بخار، ناخالصی‌های غیرفرار همانند یون‌ها، میکروب‌ها، ترکیبات آلی غیرفرار، اکثر مواد معدنی و بسیاری از مواد شیمیایی را از آب جدا می‌کند.

دستگاه AFM

میکروسکوپ نیروی اتمی با استفاده از یک پایه نوک تیز، یک پروفایل سطح سه‌بعدی با وضوح بالا از سطح موردنظر تهیه و تصویر آن سطح را مشخص می‌کند.

دستگاه آسیاب سیاره ای

آسیاب سیاره ای عمدتا برای آماده‌سازی نمونه قبل از آنالیز (خرد کردن و کاهش اندازه ذرات، همگن کردن مواد مرطوب، خشک، سخت، نرم، الاستیک، شکننده و فیبری) به‌کار می‌رود..

اسپری درایر

از اسپری درایر برای تهیه محصول به شکل گرانول و پودر خشک به روش پاششی از یک نمونه مایع یا دوغاب با استفاده از گاز داغ استفاده می‌شود.

دستگاه فریز درایر

با تبدیل آب به فاز بخار، ناخالصی‌های غیرفرار همانند یون‌ها، میکروب‌ها، ترکیبات آلی غیرفرار، اکثر مواد معدنی و بسیاری از مواد شیمیایی را از آب جدا می‌کند.

کوره

کاربرد کوره برای انجام عملیات‌های حرارتی دما بالا است.

آون

آون قابلیت حرارت‌دهی، خشک کردن و جداسازی رطوبت و حلال از نمونه آزمایشگاهی را با تنظیمات دقیق زمان و دما داراست.

فریزر 80-

برای حفظ و نگهداری مواد در دمای پایین از این فریزر استفاده می‌شود.

ارتباط با آزمایشگاه تحقیقاتی آنالیز مواد

 تلفن:  50- 77240540 (9821+)، داخلی: 2743
ایمیل:  anvari [AT] iust.ac.ir
نشانی: تهران، نارمک، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز، طبقه اول – آزمایشگاه آنالیز مواد
keyboard_arrow_up